top of page
избелване на зъбите,бели зъби,избелване на зъби в домашни условия,избелване на зъбите с лазер

Искате да имате искрящо бели и здрави зъби? Ние в стоматологична клиника MGD dental clinic ще преценим най-подходящия за вас вариант за постигане на блестяща усмивка.

Избелването е изцяло естетична процедура. Може да се приложи на единични или на всички зъби. Избелването става чрез нанасяне на специален избелващ гел върху видимата повърхност на зъба. По този начин се избелват  живите и умъртвените зъби. Избелването може да се извърши по два основни начина–домашно избелване и офисно избелване в денталния кабинет.

Лазерно офисно избелване на зъбите

Задължително условие за избелването е липсата на кариеси, зъбен камък и плака. Зъбите се почистват с паста и гума, след което се изолира венеца със специална бариера и се нанася избелващ гел, които е с висока концентрация. Поставената бариера не позволява венеца да бъде увреден. Гелът престоява върху зъбите около 20 мин., след което се премахва и на негово място се нанася ново количество. Това се повтаря в продължение на няколко пъти (от 2 до 4). Продължителността на процедурата е около 90 мин. За разлика от домашното избелване, тук вероятността да се появи болка е по-голяма и често пациентът е с повишена чувствителност. Преди и след манипулацията може да се пие обезболяващо средство. Упойка при избелване не се поставя. В продължение на няколко дни след процедурата е възможно да има повишена чувствителност в зъбите от топло и студено. Спазва се т.н. бяла диета, която ограничава консумацията на очветяващи храни и напитки за иколо 14 дни след манипулацията. Офисното избелване може да се направи в няколко сеанса през една седмица или да се продължи с домашна система за избелване за оптимален резултата. Зъбите ,които са в бялата и жълтата гама се поддават по-добре на избелване от тази в сивата и кафявата гама.

Офисно избелване на зъбите с лампа

Процедурата по избелване е аналогична на лазерното избелване,само  че тук се нанася гел,който е чувстителен кум синята светлина.Продължителността на манипулацията е също около 90 минути.За оптимални дълготрайни резултати се правят трипоследователни манипулации през една седмица.

Домашно избелване на зъбите с шини

При този вид избелване на зъбите се изработват шини за горната и долната зъбна редица. Пациентът сам поставя избелващия гел в шините. В самият гел има вещества, които служат за намаляване на чувствителността.Тази процедура трае от 14-20 дни.Избелването обаче може да продължи и до няколко месеца. Възможна е появата не лека болка, при което избелването  се прекратява за един ден и продължава на следващия. Най-често се използва карбамиден пероксид в различна концентрация - 6%,10% или 16%. Домашната система за избелване дава най-голяма трайност на цвета и възможност за опресняване на белотата през няколко месеца само с няколко апликации гел. Шините се изработват еднократно

Избелване на ендодонтси лекувани зъби

Много често след девитализиране на зъбите те променят цвета си. Стават сиво-розови. Ако не се налага тяхното протезиране е добре да бъдат избелени. Избелването в такива случаи се прави в денталния кабинет, където се поставя гел в самия зъб за няколко дни. Тази процедура се повтаря няколко пъти до достигана на максимален резултат.

bottom of page