top of page

Меки еластични протези за подвижно протезиране в 

MGD Dental clinic

В нашата дентална клиника главно работим с Термосенс протези.

Това са най-модерните и най- новите  протези .  Съчетават качествата на акрилните и на еластичните протези. Подходящи са както за частично, така и за пълно обеззъбяване. Изключително здрави са, в същото време  са по-меки от акрилните  са нечупливи. Могат да бъдат използвани и като скелет на моделно ляти протези, което ги прави предпочитани, поради по-голямата лекота, в сравнение с метала.  Ретенцията им при частично обеззъбяване е посредством  пелоти или гингивални куки,изработени от пластмаса.

Те могат да бъдат в бял или розов цвят,

в зависимост от разположението им.

Позволяват да бъдат ребазирани, което е другото им предимство . Не остаряват бързо във времето. 

Дентална клиника MGD dental clinic-специалисти в подвижното протезиране

Thermosens

Предпочитани от пациентите

Обикновени плакови протези

Акрилните протези или т.н. плакови протези се изработват от акрилна пластмаса.Те са твърди, за разлика от  VALPLAST и THERMOSENS протезите.

Акрилната пластмаса се състои от два компонента - полимер и мономер ( прах и течност ). След смесването им в определени пропорции се получава тестообразна маса, която се пресова и полимеризира на водна баня при определена температура.

Обикновенните плакови протеза са подходящи както при пълно,така и при частично обеззъбяване. Предимството им е, че те могат да бъдат и ребазирани и сравнително ниската им цена. Недостатъците са, че са твърди и поради тази причина пациентите по-трудно се адаптират към тях.

За изготвянето на една протеза са необходими пет клинични и четири лабораторни етапа. Пропускането на някои от тях крие рискове за точността на бъдешата протеза. Нормалното време за изработването на една протеза е около месец, а периода на адаптация след това е до няколко седмици.

bottom of page